Hogyan tisztítsuk a zuhanyt?

Hogyan tisztítsuk a zuhanyt?

Először is a zuhanyt kell kiüríteni. Távolítsa el a samponos flakont, a csúszásgátlót, stb. A csúszásgátló eltávolítása azért rendkívül fontos, mivel szappanmaradványok gyűlnek össze alatta, ami által a baktériumok és a penész jobban továbbterjedhet.

Ezután öblítse ki a zuhanyt, ezzel a nagyobb szennyeződések eltávolíthatóak.

Végül készítsen egy keveréket:

  • egy csésze ecet

  • ½ csésze sütőpor vagy citromlé

  • 4 liter forró víz

A keverékkel és egy szivacs segítségével kezdje el a tisztítást a csempéknél és a fugánál. Az armatúra is tökéletesen tisztítható ezzel az oldattal, mivel hatékonyan eltávolítja a szennyeződéseket és a vizkövet.

Ezután tisztítsa meg a zuhany ajtaját vagy a függönyt. Az üveg és műanyag ajtó esetén fehér ecetet vagy vízkőtelenítőt használjon. Ne feledkezzen meg a sínek megtisztításáról sem, amelyhez kiváló segítséget biztosíthat egy régi fogkefe (a fuga tisztításához is használható).

A zuhanyfüggönyt legjobb, ha a mosógépben mossa ki, a címkén található utasítások szerint.

Most pedig következzenek az armatúrák. A zuhanyfejből nem mindig jön rendesen a víz, mivel a fúvókák a vízkő által eldugulnak. Ebben az esetben csavarozza szét a fejet és egy pár óráig hagyja egy tál ecetben ázni - különösen erős szennyeződés esetén akár egész éjszaka.

Vízkőtelenítőt is használhat ehhez akár, amely egyidejűleg fertőtlenítő hatású és eltávolítja még a makacs vízkövet is.

És végül, de nem utaolsó sorban: Fontos a szennyeződésektől és hajtól eltömődött lefolyó megtisztítása. Ez undorító lehet, de folyamatos tisztítással, nem annyira vészes. A tisztítást tehát először a haj eltávolításával kezdje, majd öntsön a lefolyóba víz és citromsav keverékét és hagyja hatni. Ez feloldja a maradék szennyeződést.

A tisztán tartott zuhannyal garantált a higiénia, a biztonság és az egészség. A teljes tisztítás mellet fontos lehet még a néhány perces rendszeres leöblítés is.

Biolindo ajánlat:

EKOS Fürdőszoba és szaniter - Vízkőtelenítő

OFFICINA NATURAE Citromsav por