sodasan - "One Ocean"

sodasan - "One Ocean"

Együtt a műanyag ellen

A sodasan mindig is élen járt a környezetvédelemben és a fenntarthatóságban. "Tisztán, tisztává tenni" - az öko-úttörő szlogenje nem véletlen. Ezért is egy logikus lépés, hogy a sodasan elkötelezett támogatója a műanyag hulladékmentességnek. Néhány évvel ezelőtt a termékeik csomagolását újrahasznosított műanyagra cserélték. Ezekkel a viszonylag kis gesztusokkal hatalmas mennyiségű műanyag hulladék takarítható meg. Azonban a sodasan még többet szeretne tenni! Ezért a "One Ocean" sorozat termékei által támogatják az ozeankind egyesületet. A limitált kiadás három termékből áll, amelyek bevételéből egy fix összeg kerül az egyesülethez.

Az óceánok nélkülözhetetlenek az élet szempontjából

A tengerek a földfelszín 70%-át fedik le, valamint fontos szerepet játszanak az életünkben. Mindegy, hogy egy tengerparton, vagy messze az óceántól él - alapvető jelentősége van a föld életében: Nem elhanyagolható mennyiségű oxigént termel, az éghajlatváltozás következményeinek csökkentésével támogatja a bioszféra egyensúlyát, valamint sok, különböző fel nem fedezett faj otthona. Egy komoly kérdés: miért nem mutatnak az emberek több tiszteletet és törődést a tengerek iránt! Amit akarnak, azt elviszik, amire már nincs szükség, azt kidobják. A megdöbbentő eredmény az, hogy több százezer műanyag hulladék úszik a világ óceánjainak minden négyzetkilométerén, ezáltal tönkre téve az életet és az életteret.

ozeankind® e.V - nem a megoldás, hanem a válasz része

Más környezetvédelmi szervezetekkel ellentétben az ozeankind egyesületnek egyetlen, fontos témája van: a műanyag hulladék újrahasznosítása vagy újrafeldolgozása, valamint a használatának elkerülése. Az átláthatóság kiemelt fontosságú: minden projekt látható, kézzelfogható és közvetlen. Ily módon gyűjtik a hulladékot, hívják fel a figyelmet a műanyag hulladékkal kapcsolatos témára, és mindenekelőtt gyermekekkel közösen dolgoznak. Az ozeankind több bázissal rendelkezik Németországban, ahol havonta Clean-up-okat szerveznek. Jelenleg Zanzibárban folyik egy projekt, ahol a Zanrec újrahasznosító vállalattal partnerként, valamint az általános iskolákkal együttműködve dolgoznak.

A mindennapi döntéseink jelentik a különbséget

Fontos, hogy tudatosítsuk az emberekben, hogy mindenki tehet érte - minden nap olyan döntéseket hozunk, amelyek részei lehetnek a válasznak - végül mindenki eldönti, hogy naponta mennyi műanyag hulladékot dob el és termel. Azonban tisztában kell lenni azzal is, hogy minden változás, bármilyen kicsi is, hosszú távon számít és segíthet.

A sodasan pénzügyi szponzorok, valamint közös projektek által támogatja az ozeankind egyesületet.